lauantai 19. tammikuuta 2013

Elegantti spa-osasto

Olen kuullut, että ihmisillä on tapana stailata kotejaan blogikuviin. Ajattelin nyt esitellä meidän nykyisen koko perheen spa-osaston kokonaisuudessaan, olemmehan me lähes vuoden jälkeen lisänneet elämismukavuutta ja ennen kaikkea eleganssia tyylikkäällä verhoasetelmalla. Kieltämättä suhtaudun itseni kuuraamiseen aavistuksen rennommin, kun voin pitää valot päällä, kun käyn suihkussa, eikä tarvitse varoa itsensä esittelemistä ohikulkijoille...

Esittelin samaa spa-osastoa jo kertaalleen ennen laajennusta. Nyt tila on todella monikäyttöinen. Hyvänen aika, olihan se esiteltykin jo myös laajennettuna, mutta kerta kiellon päälle. Ennen-kuvia ei ole koskaan tarpeeksi.Näkösuoja syntyi verhovaijerista ja pituussuunnassa kahtia taitetusta verhosta.


Lattiaan on valittu harkitusti kahta materiaalia, tummaa ja vaaleaa, jotka muodostavat vahvan kontrastin. Entisen seinän kohdalle halusimme jättää betonimaista lattiapintaa näkyviin.


Musiikkinurkkaus, siivouskomero ja lämmitysjärjestelmä on saatu kätevästi sovitettua pieneen tilaan.


Pyykinlajittelu on vaivatonta, kullekin värille on oma paikka.


Pyykinkuivatukselle on riittävästi tilaa.


Spassa voi kylpeä kaksi (mini)henkilöä yhtä aikaa, ja kylpyvuorojen välissä ammeet saa kätevästi pois tieltä. Niissä säilyvät kylpyankat ja rumpalin kuulosuojaimet sulassa sovussa.


Suihku, huomatkaa ihanat sabloonakoristelut yhdistettyä moderniin suihkuverhoon. Tila ei olisi todellakaan ollut täydellinen ilman näitä seinäkoristeita.


WC-tilassa on tyylikkäästi jätetty lautalattia näkyviin altaan alla. Se on myös käytännöllinen, mahdolliset vesivuodot eivät jää muovimaton päälle lillumaan, vaan kätevästi imeytyvät lautojen välistä välipohjaan (ei sillä, että väittäisin niin tapahtuneen). Samaan tilaan mahtuvat kätevästi niin siivousvälineet kuin maalaustarvikkeet sekä pyykinpesuaineet.


Maalaustarvikkeiden huoltopiste.


Jos ette tienneet, harmaasisustaiset WC-istuimet ovat tulossa muotiin, varsinkin tällainen maromoroitu pinta on erityisen eksklusiivinen. Väri ei valitettavasti pääse oikeuksiinsa tässä valaistuksessa.


Kun varustelu on oikea, putkimiehet ovat tarpeettomia.


Jos altaan poistovesi ei mene putkistoon, se menee allaolevaan astiaan. Kätevää.


Halusimme kaikki vesiputket ja sähköjohdot tällaisina vanhaan taloon sopivina tyylikkäinä pintavetoina.


Kuumavesivaraaja on kätevä ulkovaatteiden kuivatuspiste.


Pyykkihuolto.


Kylpy, suihku, lämmitys.


Pyykinlajittelu, ja -kuivatus, elegantit sähköviritykset sekä persoonallinen seinäpinta.


Eikö olekin puhutteleva kokonaisuus?

Joo.

Ja me ihan oikeasti eletään täällä.
17 kommenttia:


 1. Hahahaa! Kiitos illan piristyksestä! Ihanan harkittuja ratkaisuja koko spa-osasto täynnä! Ja miten kekseliäästi olette yhdistäneet erilaisia toimintoja samaan tilaan.

  Tää oli sata kertaa parempi postaus kun joku stailattu versio, joita blogimaailma taitaa olla täynnä. Henkilökohtaisesti en ymmärrä mikä sen stailauksen ideana on blogeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kieltämättä kylpyhuoneremontti saattaisi lisätä asumismukavuutta...

   A

   Poista
 2. :D Mainio postaus.
  Hiljaa hyvää tulee. Mä olen nyt reilun viiden vuoden asumisen jälkeen keksinyt meidän eteiseen hyvän suunnitelman, joka on vielä toteuttamatta tosin. Mutta parhaat ideat tulee muhitellen

  VastaaPoista
 3. Hih, näyttää vähän meidän kodilta. Olohuone on se ainut remontoitu nurkka ja jos siellä tiiviisti tuijottaa yhtä tiettyä seinää, voi hetken kuvitella, että kahdesta ovesta ei näy jonkinlaista kaaosta ja kaikki on hienoa ja laitettua.

  Mut periaatteessa en kyllä tajua sitä stailaamista. Nähdä se kaikki vaiva ja kohta tulee joku kissa ja tiputtaa maljakon pöydältä.

  VastaaPoista
 4. Tämä oli hauska, kiitos !

  Mutta pitää myöntää, että tykkään pidemmän päälle enemmän niistä kuvista, joita blogeissa yleensä näkee, stailattuja ( mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan ) tai eivät. Mä ainakin ymmärrän asian niin, että haetaan mahdollisimman esteettistä vaikutelmaa, mutta että se ei välttämättä vastaa todellisuutta täsmälleen. Itsekin siirrän yleensä esim. lasten lelut pois tieltä kun kuvaan, mua ainakin häiritsee kaikki ylimääräinen sälä kuvissa, vaikka livenä siedän aika paljon.

  VastaaPoista
 5. Kyllä minäkin kaipaan estetiikkaa kuviin. Ja haluaisin esitellä kotiani ja elämääni mahdollisimman kauniina.

  Mutta toisaalta kyllä muissakin blogeissa kuin omassani aina joskus voisi olla realismiakin. Tämä nyt ehkä meni inhorealismin puolelle.

  a

  VastaaPoista
 6. Tai jäin vielä miettimään. Stailaamista vai siivoamista? Kyllä mäkin usein kerään turhat pois ja järkkäilen kamoja kuviin. Mutten kuitenkaan tee sellaisia lisäyksiä tai täydennyksiä, jotka olisivat ainoastaan kuvia varten. Eikä täällä kielletä perhettä elämästä vain jotta äiti saisi kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 7. No jos jotain hyvää niin eipä ainakaan ole toista samanlaista! Eli ainutlaatuinen totta tosiaan kaikkine sabluunamaalauksineen :)

  Ei vaan, mutta eihän kaikkea heti ehdi laittaa, tuosta saa hienon spa-osaston sitten aikanaan :) Hauska postaus!

  VastaaPoista
 8. Pitää vielä sanoa, että ne jotka tuntevat minut IRL tietävät, että kaikissa aikaisemmissa kodeissa meillä on ollut aina varsin perussiistiä. Tässä kodissa meillä on pysyvä luova kaaos, remontoimattomat huoneet aiheuttavat välinpitämättömyyttä. Rempatuissa lastenhuoneissa on suunnilleen paikat kaikelle ja perussiistiä.

  a

  VastaaPoista
 9. Hahaa :D

  Meille on muuten tulossa siinä mielessä samanlainen Spa-osasto, että sinne tulee myös isot ikkunat, tai siis samankokoiset kuin muuallakin alakerrassa. Täällä olen nähnyt ihmisillä näkösuojana ikkunalaudoilla kauniita puusälesermejä, jos löydän jostain kaupasta ennen muuttoa, niin ostan ne valmiiksi kylppäriä varten, jos en, niin sitten Pömpeliin viritellään samanlaiset verhot kuin teidänkin ikkunassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puusermit kuulostaa kivalta. Hollannissahan on myös kauniita perinnekäsityösalusiineja. Nekin voisivat olla suloiset.

   Nyt kun olen katsonut noi kuvat muutamaan kertaan, voin sanoa, ettei tota kaaosta jotenkin huomaa arjessa, kun vaan elää. Ja tietää, että se on valiaikaista.

   anu

   Poista
 10. Ihana postaus, sait hymyn huulille, sillä juuri totahan se rempan keskellä eläminen on!

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa! Olen harkinnut vähän samantapaisen tekstin kirjoittamista työhuoneestamme. Siellä on mm. iso pino lattialistoja poikittain pitkin huonetta sekä tuhannen kassia ja nyssykkää, jotka pitäisi käydä läpi. Silti huone on päivittäin monessa käytössä.

  VastaaPoista

 12. Kyllä minustakin siinä on ero, että siivoaako vai stailaako kuvien ottoa varten. Itse pyrin ottamaan kotikuvia melko siistissä kodissa, mutta en siirtele tavaroita ja lisäile yksityiskohtia saadakseni kuvista kauniimpia kokonaisuuksia.

  VastaaPoista
 13. Olipa jotenkin terapeuttinen tämä kirjoitus! Hyvä sisustuslehtityyppinen ote tekstissä ja kuitenkin ehtaa remonttitodellisuutta...:) Aina nämä kohtalotovereitten kertomukset lohduttavat remppasuossa rämpijää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mietin juuri, että jaksaisiko koko ajan tuottaa samaa tyylilajia. Mutta kukaan ei enää jaksaisi KATSOA blogia, kun kuvat olisivat ihan hirveitä.

   A

   Poista
 14. Hyvältähän tuo näyttää, tilaa on ja elämä näkyy! :D

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!